6 ian. 2011

Primul Speed Dating- prin ochii participanţilor

Vă mai amintiţi probabil prima ediţie desfăşurată în 21 noiembrie din Old City- Bucureşti, acel experiment la sfârşitul căruia ne-am bucurat să lăsăm în urmă două cupluri nou formate :)

Deşi am ştiut clar care ne-au fost bilele albe şi negre, ne-am dorit totuşi un feedback din partea participanţilor. L-am solicitat pe mail sau pe facebook, dar cea mai onestă părere de până acum am găsit-o pe un blog al unei simpatice domnişoare.

Nu îl putem numi întru totul feedback, el nefiind neapărat descriptiv, ci mai degrabă evaluativ, ieşind astfel din definiţia standard a acestei retroacţiuni.
Dar sigur îl putem numi sincer, haios şi realist.
Nouă ne-a plăcut, aşa că vă invităm şi pe voi să citiţi cam cum a simţit un participant o întâlnire pe neve :)

Speed Dating
luni, 29 noiembrie 2010


"Avand in vedere ca de la sfarsitul verii viata mea sociala a fost intr-o continua stagnare, am decis sa onorez invitatia unei prietene, invitate de o alta prietena, la un fenomen relativ nou in Bucuresti, de altfel popular in alte tari, si anume “speed dating” (se spune ca ar mai exista dar foarte slabut).

Acceptasem invitatia cu o saptamana in urma si, sincer, pe masura ce se apropia ziua, ma gandeam ca nu ar fi cel mai placut mod de a-mi petrece duminica seara, dar m-am tinut de cuvant si am mers
. La intrare am mai vazut cateva prezente feminine si normal ca am inceput sa radem isteric, eu si prietena mea, pentru ca ne gandeam cat de ciudat aratam…

Dupa vreo 2 ore in care am socializat si am ras de penibilul momentului, au aparut si “masculii”, unul cate unul. I-am sugerat uneia dintre organizatoare ca poate ar fi bine sa-i puna si pe chelneri la masa - in special unul brunetel - dar, din pacate, cred ca nu indeplinea conditiile de varsta.

In orice caz, a sunat clopotelul si a inceput distractia. Spun “distractia” la cel mai adevarat mod posibil, pentru ca toata lumea si-a luat rolul in serios si a incercat pe rand sa scoata cat mai multe informatii in cele 3 minute alocate.

Dupa prima runda, in care trebuia sa notezi ceva pe o foaie cu niste casute - detalii tehnice pe care nu o sa le divulg din lipsa de timp si spatiu - a urmat o pauza de vreo jumatate de ora, timp in care juriul a suprapus rezultatele si ne-a trims in runda 2.


Cert e ca o domnisoara, foarte prezenta la joc, a observat un lucru ciudat si cat se poate de adevarat. Si anume ca, atunci cand eram presati de cele 3 minute, toata lumea vorbea, storcea informatii, folosea psihologie, seductie sau umor, orice avea la indemana.
Pe cand in jumatatea de ora libera dintre runde, unde conversatia era libera si total neutra, fiecare statea in coltul lui, cuminte, isi bea berea sau cafeaua si schimba cateva vorbe de complezenta doar cu cei cunoscuti dinaintea evenimentului.

Am uitat sa spun ca noi am fost un fel de cobai, pentru ca era primul eveniment de gen si se vroia de fapt a se vedea daca sistemul functioneaza, ce anume trebuie imbunatatit sau schimbat.


Ce am invatat din asta? Barbatii sunt intr-adevar in inferioritate numerica, ceea ce inseamna de fapt un avantaj pentru ei. Femeile nu stiu ce vor, pentru ca nu ar fi abordat niciodata un barbat daca nu ar fi fost sub pretextul acestui “joc”. Si cel mai important lucru: atunci cand exista inca cineva cu acelasi nume cu al tau in “joc”, clarifica asta de la bun inceput, pentru ca fisele se vor incurca cu siguranta.
"

Sursa: http://casacunuci.blogspot.com/2010/11/speed-dating.html