Despre proiectPe NeVe. Traducerea noastră.

Ştim cu toţii că NeVe vine de la Nevăzute. Probabil că măcar o dată aţi trecut prin faimoasele întâlniri oarbe sau pe neve. Prietenii noştri aveau întotdeauna alţi prieteni frumoooşi şi cumiiiinţi şi sigur buni pentru noi!!
Doar că la faţa locului ieşea mereu aiurea.
Acelea au fost pentru mulţi dintre noi momentele în care ne-am promis că nu mai vrem astfel de întâlniri, că e mai sigur să ne cunoaştem înainte, să vorbim măcar pe mess, dacă nu şi la telefon, să ne trimitem poze şi alte cele.

Dar... întâlnirile noastre pe NeVe sunt pur şi simplu diferite de cele de care ne-am ferit mereu :)

De ce întâlniri pe neve?

Să fim realişti: în anul 2010, organizarea timpului este una dintre cele mai mari probleme ale noastre. Uneori ne pricepem, alteori ne facem praf programul, nu realizăm nimic din ce ne dorim, dar visăm că într-o zi...

Şi cum ne putem împărţi între serviciu, întreţinerea casei, a prieteniilor şi relaţiilor familiale, cele 30 de minute zilnice de sport pentru o viaţă sănătoasă, spălatul hainelor, gătit, relaxarea trupului şi sufletului??

De unde timp să căutăm un partener, să socializăm, să ieşim la cafele de enşpe ori până găsim o persoană care pare potrivită până la proba contrarie, apoi să o luăm de la capăt?

Noi am obosit, şi ne bazăm pe faptul că şi voi.

Ştiaţi că în toate ţările dezvoltate există un concept de Speed Dating/ Fast Dating (adică întâlniri rapide)?
Asta înseamnă că, fără să se cunoască înainte, dar totuşi solicitând un anumit gen de persoană, oamenii se întâlnesc în seri organizate, petrec câteva minute şi nu mai mult în preajma câte unui participant (noi ne lăudăm că vom găsi cel puţin 10 pretendenţi pentru fiecare participant :p), dar suficient cât să iasă o scânteie sau nu (să-i zicem chimie, că tot e la modă), şi îşi continuă seara într-un mod plăcut alături de alţi invitaţi şi organizatori.

DE CE întâlniri pe neve?

- Dispar emoţiile de la prima întâlnire. Nici nu aveţi timp să vă panicaţi în cele 5 minute cât vă lăsăm noi la dispoziţie.
- Câştigaţi timp. Păi câte săptămâni v-ar trebui în mod normal să ieşiţi cu 10 persoane? (asta dacă nu sunteţi "maratonişti ai dragostei").
- Evitaţi psihopaţii/ele. Noi facem selecţii la sânge: poze, profil complet şi teste psihologice (simple, nu ca la închisoare, dar oricum ne putem da seama de oameni şi aşa...).
- Socializaţi. La sfârşitul rundelor de dating, vă invităm la un mic party în care veţi reîntâlni participanţii care v-au atras. Plus că şi discuţiile cu noi, organizatoarele, pot fi dintre cele mai plăcute :)
- Deşi pare ceva prea la comun, evenimentele se desfăşoară în medii intime, fără publicitate, presă, trompete, poze pe internet. Sunteţi doar voi.
- Dacă v-aţi plăcut amândoi şi aşa a fost să fie în acea seară, câştigaţi diverse premii (nu excursii în Honolulu, dar măcar o invitaţie la film ca să vă poarte noroc sau ceva asemănător...)

Important:

Trebuie să fiţi foarte open-minded (deschişi la minte), să înţelegeţi că acest proiect este nu doar sănătos, ci şi frumos, că se practică de foarte mulţi ani în alte ţări, doar că românii trăiesc încă în trecut, se îmbracă în gri şi ţin capul plecat atunci când merg, şi atunci este necesar un efort înzecit ca să reuşim împreună.

Cum să vă înscrieţi pentru Speed Dating:

Mai întâi trebuie să ştiţi că aveţi 3 posibilităţi pentru a ne contacta; le puteţi citi în pagina "Caută-ne" a acestui blog.

Apoi, e important de ştiut că aceste întâlniri rapide se adresează celor între 25 şi 35 de ani. Intenţionăm ca pe viitor să creăm şi o categorie 36-50 de ani, vă ţinem la curent oricum... Cei sub 25... go out and party!!! :p

În afară de aceste informaţii preţioase, vrem ca voi să înţelegeţi întocmai paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a va înscrie la întâlnirile noastre rapide:

1. Trimiteţi un e-mail la adresa intalniripeneve@gmail.com cu următoarele date:

Despre voi:
- nume complet
- vârstă
- studii (ultima formă de învăţământ absolvită)
- profesie (specificaţi dacă nu aveţi un job)
- domiciliu (oraş)
- înălţime
- greutate
- zodie
- hobby-uri
- fumător/oare: da, ocazional, nu
- consumator/oare alcool: da, ocazional, nu
- e-mail pe care să vă putem contacta ulterior

Despre persoana compatibilă:
- vârstă (puteţi trece limite minime şi maxime, ex: 25-30 ani)
- studii (ultima formă de învăţământ absolvită)
- domiciliu (oraş)
- înălţime (puteţi trece limite minime şi maxime)
- greutate (puteţi trece limite minime şi maxime)
- zodie (puteţi trece mai multe sau niciuna)
- fumător/oare: da, ocazional, nu
- consumator/oare alcool: da, ocazional, nu

O poză în care să vă vedem, dacă se poate, şi chipul şi din cap până în picioare; am aprecia dacă nu ar fi de la 1 km distanţă…

Aceste informaţii nu vor fi folosite niciodată în alte scopuri decât în cele de a vă găsi vouă persoana potrivită.
Nu facem nimic nici cu poza, nici cu numele şi nici cu adresa de e-mail (despre celelalte date bănuim că nu vă afectează prea mult cât să vă faceţi griji că v-am vinde înălţimea sau hobby-urile pe net...)

2. După ce vom primi aceste date, vă vom trimite înapoi pe mail un mini interviu pe care este obligatoriu să îl completaţi dacă doriţi să mergeţi mai departe. Nu este complicat, conţine până în 10 întrebări şi ne ajută pe noi în a vă ghici pe voi :)

3. După aceste etape istovitoare, aşteptaţi să vă scriem. Dacă o vom face, înseamnă că am găsit persoane compatibile cu cerinţele voastre! (dacă nu, probabil că se va întâmpla la următoarea întâlnire, care va fi cam peste o lună)
Tot atunci vă vom specifica şi ziua în care ne vom întâlni (noi preferăm seara de vineri, sâmbătă sau duminica pentru a evita stresul de după serviciu).

Vă cerem doar să ne confirmaţi în scris participarea cu maxim 3 zile înaintea datei pe care o vom specifica noi. Dacă nu puteţi ajunge, mai bine ne spuneţi din timp, căci altfel noi ne vom supăra şi nu vom mai juca rolul lui Cupidon pentru voi în viitor)

4. Odată ajunşi în cafeneaua/ barul cu pricina, veţi primi toate indicaţiile necesare din partea organizatorilor. Mai întâi veţi achita o taxă de participare în valoare de 10 lei, sumă necesară achitării închirierii localului.

Foarte important este să ştiţi că fiecare participant va sta la masa voastră exact 5 MINUTE!
Noi vă vom anunţa când s-a sfârşit timpul; persoana cu care aţi discutat se va muta la următoarea masă, apoi va veni altcineva şi tot aşa până se va epuiza numărul participanţilor.

La final, vom analiza fişele pe care le-aţi avut pe masă şi în care aţi bifat în dreptul fiecărui participant dacă v-a plăcut sau nu, iar în caz că se va întâmpla ca şi persoanele care v-au plăcut să vă fi bifat pe voi, atunci veţi mai avea o întâlnire cu fiecare de 3 minute la masă.

5. La sfârşitul acestor întâlniri, absolut toţi participanţii vor fi invitaţi să interacţioneze cu restul grupului la o cafea/ suc/ bere şi alte cele, asta în caz ca n-aţi început deja de la masă.

De la început şi până la sfârşit nu vor trece mai mult de 3 ore, asta ca să ştiţi ce să faceţi după ce plecaţi… deşi, dacă aveţi noroc, veţi pleca deja cu cineva alături şi atunci, altfel se vor aranja planurile :)

Dacă nu aţi înţeles încă ce înseamnă Speed Dating/ Întâlniri pe neve/ 5 minute la masă, înseamnă că trebuie să citiţi şi articolele anterioare acestuia, plus că vă stăm la dispoziţie pe Yahoo Messenger, Facebook şi e-mail pentru alte informaţii.

Cine se află în spatele acestui proiect?

Trei fete cucuiete sprijinite de mulţi prieteni şi de toţi oamenii care îşi doresc să participe la un altfel de eveniment în cadrul căruia poate că nu şi-or găsi marea iubire, dar măcar încearcă şi se simt bine :)

Toate trei au:
- experienţă pe online, implicându-se de-a lungul vremii şi în alte proiecte, dar niciunul ca acesta :)
- cunoştinţe în marketing, comunicare, psihologie şi afaceri
- mult curaj şi timp de pierdut

Dacă aveţi alte întrebări, încercăm pe cât posibil să răspundem (adică nu dăm prea multe informaţii personale, căci totuşi, nu vrem să fim nişte staruri, ci să vă găsim vouă unele!!).