9 nov. 2010

De unde a pornit de fapt conceptul Speed Dating

Speed Dating (întâlnire în viteză) reprezintă un sistem de întâlniri menite să încurajeze oamenii în a interacţiona cu un număr mare de potenţiali parteneri.

Proiectul acesta a pornit, surprinzător, din iniţiativa rabinului Yaacov Deyo, reprezentant al unei organizaţii evreieşti ortodoxe numită Aish HaTorah (Focul Torahului sau ceva de genul acesta) din Los Angeles, SUA.
Împreună cu enoriaşii săi, rabinul a pornit un sistem de întâlniri rapide pentru a mări şansele evreilor de a-şi găsi parteneri pentru căsătorie.

Prima întâlnire rapidă a avut loc în anul 1998, în cafeneaua Pete’s Café din Beverly Hills.
Uşor uşor, fenomenul a luat amploare, el intrând şi în alte straturi culturale din America (SpeedDating este marcă înregistrată Aish HaTorah din anul 1999).

Probabil că prima confirmare la nivel mondial a succesului unei asemenea idei a fost apariţia în serialul TV “Sex and The City” sau “Totul despre Sex”, cum a fost tradus la noi.
Desigur, nici secvenţa întâlnirilor din comedia “Hitch” cu Will Smith nu este de ignorat, dar până la acest film, SpeedDating devenise deja o obişnuinţă în foarte multe ţări din întreaga lume.

În momentul de faţă, timpul petrecut la masă în preajma unui alt participant este de 3 până la 7 minute, dar ideea este aceeaşi (mai puţin presiunea unei posibile căsătorii, cum era la evrei…)

Sistemul întâlnirilor rapide este contestat în continuare de mulţi oameni, de obicei conservatorii care consideră că s-a exagerat foarte mult cu epoca vitezei, că măcar în dragoste nu ar trebui să ne grăbim.
Dar, în esenţă, aceste întâlniri, dacă se desfăşoară sub o bună organizare şi se respectă anumite reguli de bun simţ, nu pot aduce decât beneficii celor care vor să încerce ceea ce au văzut numai în filme: chimia dintre doi oameni. Ea există, indiferent că este vorba despre cea emoţională sau trupească, iar pentru cei care cred în aceste interacţiuni, noi insistăm să organizăm Întâlnirile PeNeVe :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu