24 feb. 2011

De Dragobete iubeşte româneşte! Şi dacă n-ai pe cine?

N-am nici cea mai mică intenţie să scriu în acest articol povestea Dragobetelui, sunt alţii care au făcut-o acum multă vreme şi chiar foarte bine.
Astăzi nu-mi doresc decât să vă transmit deja clasicul meu "Să fiţi iubiţi, să iubiţi şi să căutaţi iubirea!"

Ascultam de dimineaţă la televizor şi îmi pare rău că n-am reţinut postul fiind preocupată mai degrabă de aplicarea fardului, cred că era totuşi TVR, o doamnă expertă în Dragobete care spunea că cei care sunt singuri astăzi vor fi singuri tot anul, că e ziua în care femeia, chiar şi măritată, trebuie să atingă sau să se lase atinsă de un alt bărbat (poate fi şi străin) pentru nu ştiu ce încredere în sine şi stârnit de interes şi alte porcării de genul acesta.

Dar oare nu s-a gândit stimata doamnă că sunt mulţi oameni singuri care se uită la televizor şi o ascultă şi îi iau cuvintele de bune? În loc să fie încurajată iubirea de orice fel, pentru familie, prieteni sau chiar colegi, este sugerat blestemul singurătăţii?

Să fie Dragobetele (respectiv nefericitul Sf. Valentin) mesagerul exclusiv al iubirii dintre doi parteneri sexuali?

Ei bine, vă zic eu, Laura, că mai ales astăzi vă iubesc pe toţi voi cei care nu aveţi o jumătate. Vă iubesc pentru că existaţi pe acest pământ, pentru că în interiorul vostru încă n-aţi renunţat să căutaţi iubirea, pentru că zâmbiţi când citiţi rândurile mele acum, pentru că aveţi puterea de a vă detaşa în 24 februarie, 14 februarie şi în toate celelalte zile ale anului de stigmatul singurătăţii pe care vi-l impune societatea noastră patetică.

Nu are cine să vă sărute astăzi, să vă strângă în braţe şi să vă dea cadouri? Sunaţi-vă cel mai bun prieten, treceţi pe la părinţi, luaţi-vă o sticlă cu vin şi căutaţi un film bun, cumpăraţi-vă chiar şi un lucru mărunt dar pe care vi-l doriţi de mult. Oamenii nu sunt niciodată singuri, doar se simt aşa, deci schimbaţi-vă starea!

Aş putea încheia cu o melodie siropoasă, de "corazon", dar vă invit să vă uitaţi la un filmuleţ spaniol cu subtitrare în engleză, de circa 9 minute, în care veţi găsi povestea a doi adolescenţi care nu vor decât să îşi facă de cap, dar trec prin tot felul de aventuri dintre cele mai haioase. Titlul filmuleţului: "Cum l-am cunoscut pe tatăl tău."



http://www.youtube.com/watch?v=wo9p1iWozDY



5 comentarii:

  1. Sa iubesti si tu si sa fii o persoana iubita ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. ...și uite ce frumos se împletește revolta, indignarea cu iubirea!
    Aș zice că nu toți cei care apar la televizor au monopolul inteligenței sau al bunului simț. Așa că, știi ceva: mai dă-i în....zurgălăi, dragă Laura!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Free: multumesc :)
    @ Bubu: ii dau, da-i in zurgalai ca-i dau :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Morala filmuleţului să fie ,oare, că în teorie toţi avem doar "puncte forte" dar în practică...
    Să fiţi iubiţi/iubite în fiecare zi a anului!
    Flaviu

    RăspundețiȘtergere
  5. Flaviu, cred ca ai si tu dreptate in interpretarea filmuletului. Mai important e ca te-ai uitat la el si ca mesajul meu plin cu iubire a ajuns si pe la tine :)

    RăspundețiȘtergere